• Платонус
  • ВЕРСИЯ ДЛЯ СЛАБОВИДЯЩИХ
Жаңалықтар

Биология білгірі – 2025» облыстық олимпиадасының жеңімпаздары анық...

Бүгін Қарағанды ​​Қазтұтынуодағы университеті «Сарыарқа дарыны» балаларға арналған қосымша білім беру аймақтық ғылыми-практикалық орталығымен бірлесіп ұйымдастырған «Биология білгірі – 2025» атты облыстық биология пәні бойынша олимпиаданың жеңімпаздары анықталды. Олимпиадаға Қарағанды ​​облысының әртүрлі...
Кәсіби бағдарлаудың заманауи тәсілдері: конференцияда тәжірибе алмасу

Кәсіби бағдарлаудың заманауи тәсілдері: конференцияда тәжірибе алм...

2025 жылғы 14 наурызда Қазтұтынуодағы Қарағанды университетінде Қарағанды облысы ұйымдары өкілдерінің қатысуымен «Кәсіби старт: перспективалар мен мүмкіндіктер» конференциясы өтті. Конференцияны «Қарағанды облысының білім басқармасы» ММ және Samga academy білім беру орталығымен бірлесіп университеттің...
Әбілов Қосман Жақыпайұлы-әріптес, дос, мұғалім

Әбілов Қосман Жақыпайұлы-әріптес, дос, мұғалім

2025 жылдың 13 наурызында Қазтұтынуодағы Қарағанды университетінде көрнекті ғалым және педагог, тарих ғылымдарының докторы, профессор Әбілов Қосман Жақыпайұлын еске алуға арналған атаулы аудиторияның ашылуы болып өтті. Бұл жай ғана аудитория емес, оның ғылым мен білімге қосқан орасан зор үлесін құрметтеу...
Қазақстан халқы Ассамблеясы: әлеуметтік әділеттілік пен орнықты даму жолындағы маңызды қадамдар

Қазақстан халқы Ассамблеясы: әлеуметтік әділеттілік пен орнықты даму...

2025 жылғы 13 наурызда біздің университет қабырғасында Қазақстан халқы Ассамблеясының 30 жылдығына арналған "Әлеуметтік әділеттілік-қоғамның орнықты дамуының, тұрақтылығы мен өркендеуінің негізі" тақырыбында Халықаралық ғылыми – практикалық конференция өтті.Конференцияға Қазақстан, Ресей, Болгария...
Бейресми оқыту: курстарды сәтті аяқтау

Бейресми оқыту: курстарды сәтті аяқтау

Қазтұтынуодағы Қарағанды университетінде Қазақстан Республикасы ІІМ Барымбек Бейсенов атындағы Қарағанды академиясының оқытушылары мен қызметкерлері үшін біліктілікті арттыру курстары сәтті аяқталды. Бағдарлама педагогтердің кәсіби құзыреттілігін дамытуға бағытталған «Жоғары білім берудегі менеджмент»...
KAZPOTREBSOYUZ UNIVERSITY форумы: жұмыс мамандықтарын талқылау және бизнеспен ынтымақтастық

KAZPOTREBSOYUZ UNIVERSITY форумы: жұмыс мамандықтарын талқылау және...

KAZPOTREBSOYUZ UNIVERSITY форумы: жұмыс мамандықтарын талқылау және бизнеспен ынтымақтастық 2025 жылдың 5 наурызында біздің университетте «Білім беру Қарағанды облысының тұрақты дамуының драйвері ретінде: жұмысшы мамандықтарын тану және танымал ету» атты облыстық форум өтті. Іс-шара Қазақстандағы...

April 2025
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Тамақ өндірісінің маңызды бөліктерінің бірі - бұл сапа. Бұл аспект үшін жауаптылық тамақ өнеркәсібінің технологтарына жүктеледі.

Бүгінгі таңда өндірушілер шикізаттың қабылдануынан бастап дайын өнімді буып-түю сәтіне дейін сапаны бақылауды жүзеге асырып қана қоймай, әр түрлі салаларда және өнімді құрудың әртүрлі кезеңдерінде тиімді технологияларды дамытып, сәтті қолдана алатын білікті тамақ өнеркәсібінің технологтарына қызығушылық танытады.

Сапалы тамақ – ел тұрғындары денсаулығының кепілі. Сондықтан тамақ өнеркәсібі технологы мамандығы әрдайым сұранысқа ие болады және оның мәні, әсіресе қазіргі жағдайда өсіп келеді.

6В07201 «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» білім беру бағдарламасының мақсаты еңбек нарығының қазіргі заманғы талаптарына сәйкес инновациялық өнімдерге бағытталған, бәсекеге қабілетті мамандарды кәсіби өсуіне және тұлғалық дамуына негіз ретінде сапалы даярлау болып табылады.

Азық-түлік өнімдерінің технологы - бұл шикізатты алғаннан бастап дайын өнімді буып-түйгенге дейінгі барлық сатыда өндірілетін тамақ өнімдерінің сапасына жауап беретін маман.

Мамандықтың артықшылықтары:

  • еңбек нарығындағы ұдайы сұраныс;
  • тұрақты жұмыс;
  • ірі кәсіпорындардағы жоғары жалақы.

Оқуды аяқтағанда берілетін дәреже: 6В07201 «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» мамандығы бойынша техника және технология бакалавры.

Мамандық лауазымдарының тізімі: инженер-технолог, тамақ өндірісінің технологы, қоғамдық тамақтану технологы, цех бастығы.

Орта білім негізінде (мектеп түлектері) күндізгі бөлімге түсушілер 5 пән бойынша ҰБТ түрінде түсу емтихандарын тапсырады (3 міндетті + 2 таңдау бойынша бейіндік пәндер).

6B07201 «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» білім беру бағдарламасы бойынша ҰБТ бейіндік пәндер:

1) Биология

2) Химия

Колледж түлектері университетке екі пән бойынша сұхбаттасу арқылы түседі:

1) жалпы кәсіби пән - химия;

2) Профильдік пән - микробиология.

Бакалавриатта оқу мерзімі:

Орта білім негізінде (мектеп бітірушілер) - 4 жыл;

Орта арнаулы білім негізінде (колледж түлектері) - 3 жыл.

Бакалавриат түлектері магистратурада оқуларын жалғастыра алады:

- ғылыми-педагогикалық салада - 2 жыл;

- профильдік бағыт бойынша - 1 жыл.

3D тур КЭУ
Антиплагиат
Темпус
Erasmus
TIL

Байланыстар

Бас ғимарат

100009, Қарағанды, Академическая көш, 9

Телефон: +7 7212 441592
Факс: +7 7212 303171
E-mail: mail@keu.kz

Call-center: +7 7212 50-21-24
Телефон автоқоңырақ шалуда 44-16-24, 44-16-34, 44-15-68

Жетілдірілген

Қабылдау комиссиясы

100009, Қарағанды, Академическая көш, 9
106 каб

Телефон: +7 7212 44-16-24 вн.6505, 44-15-72
pk@keu.kz

Карта