Білім беру бағдарламасы 7М07201 «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» ҚР ҰӘҚМ 2022 жылғы 20 шілдедегі № 2 бұйрығымен бекітілген Жоғары және жоғары оқу орнынан кейінгі білім берудің мемлекеттік жалпыға міндетті стандарты және 2011 жылғы 20 сәуірдегі № 152 бұйрығымен бекітілген ЖЖОКБҰ-да кредиттік технологияларды оқыту бойынша оқу процесін ұйымдастыру ережелері (өзгертулер және толықтырулармен) Ұлттық біліктілік шеңбері, Салалық біліктілік шеңбері "Тамақ өнеркәсібі" және "Қоғамдық тамақ өнімдерін өндіру" кәсіби стандарты негізінде құрастырылған.
7М07201 «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» Білім беру бағдарламасы бойынша магистратура түлектері келесі кәсіби қызмет түрлерін атқара алады:
кәсіпорынның директоры (бастығы, басқарушысы); бас технолог; кәсіпорынның әртүрлі учаскелерінің басшысы; зерттеуші; білім беру ұйымдарындағы ғылыми қызметкер және оқытушы.
Түлекке академиялық дәреже беріледі:
Ғылыми - педагогикалық бағыт бойынша - ББ 7М07201 "Азық-түлік өнімдерінің технологиясы" бойынша техникалық ғылымдар магистрі;
Оқу мерзімі:
Ғылыми - педагогикалық бағыт бойынша-2 жыл.
Оқыту түрі – күндізгі.
Бағдарлама дәрежесі: 7М07201 "Азық-түлік өнімдерінің технологиясы" Білім беру бағдарламасы бойынша техникалық ғылымдар магистрі
|
Дәрежесі мен мерзімі
|
Бір дәреже (бір университет) - 120 кредит
|
Оқу орны
|
Қазтұтынуодағы Қарағанды университеті
|
Аккредиттеу
|
Білім берудегі сапаны қамтамасыз ету жөніндегі тәуелсіз агенттік, Қазақстан.
|
Жарамдылық мерзімі
|
23.12.2019-20.12.2024
|
Деңгей
|
EPVO үшін ҚР (Еуропалық жоғары білім беру кеңістігі үшін біліктілік шеңбері): 2-ші цикл; ECR (Еуропалық біліктілік шеңбері): 7-деңгей; NRC (Ұлттық біліктілік шеңбері): 7-деңгей
|
- Мақсаты
- 7М07201 "Азық-түлік өнімдерінің технологиясы" Білім беру бағдарламасының мақсаты – Жалпы және кәсіби-бағдарланған құзыреттілікке, жоғары рухани-адамгершілік қасиеттерге ие, тұрақты кәсіби өсуге және тұлғалық дамуға ұмтылатын азық-түлік өндірісі мен қоғамдық тамақтану өнімдерінің қазіргі заманғы технологиялары саласында терең кәсіби құзіреттілікті меңгерген бәсекеге қабілетті, жоғары білікті мамандар даярлау.
- Ғылым тарих және философия/5 кредит
- Шет тілі (Кәсіби)/4 кредит
- Жоғары мектеп педагогикасы/4 кредит
- Басқару психологиясы/4 кредит
-
Ғылым зерттеуінің ұйымдастыру және жоспарлау / 3 кредит
-
Зерттеу әдістері және деректерді талдау / 3 кредит
-
Жоғарғы білім берудің әдістері мен технологиялары / 4 кредит
-
Сыни тұрғыдан ойлау және шешім қабылдау / 4 кредит
-
Академиялық хат негіздері / 4 кредит
-
Хаттағы академиялық стиль / 4 кредит
-
Азық-түлік өнімдерінің тиімді қор сактаушы техникасы және технологиясы/ 4 кредит
-
Тамақ өнімдерінің технологиялық үрдістері мен құрылғыларының ғылыми негіздері / 4 кредит
-
Тамақ өнімдерін өндірудің ғылыми негіздері/ 5 кредит
-
Азық-түлік өнімдерін сәйкестендіру мен бұрмалаудың өзекті мәселелері / 5 кредит
-
Азық-түлік сапасын жақсарту мәселелері / 5 кредит
-
Стратегиялық менеджмент (тереңдетілген курс) / 5 кредит
-
Тамақ өнімдерін өндірудің ғылыми негіздері / 5 кредит
-
Азық-түлік өнеркәсібі салаларындағы прогрессивті техника / 5 кредит
-
Тамақ өнеркәсібінің заманауи технологиялары / 5 кредит
-
Тамақ өнеркәсібі салаларындағы прогрессивті технология / 5 кредит
-
Мамандандырылған тамақ өнімдерін өндірудің заманауи технологиялары / 5 кредит
-
Тауарлардың сапасын бақылау және қаупсіздігінің қазіргі әдістері / 5 кредит
-
Азық-түлік өнімдерінің сапасын сараптау / 5 кредит
-
Өнімнің бәсекеге қабілеттілік мәселелері / 5 кредит
-
Қауіпсіздік менеджмент жүйесі / 5 кредит
-
Азық-түлік өнімдерінің қазіргі заманғы технологиялары жағдайында барабар тамақтану мәселелері / 5 кредит
-
Тиімді тамақтанудың өзекті мәселелері/ 5 кредит